Marie de Thouars

Ik ben Marie de Thouars en ik volgde mijn eerste vioollessen aan De Nieuwe Veste te Breda, eerst bij Paul Fischer en later bij Paul De Meyer. Voor mijn eindexamen aan de muziekschool ontving ik de Jan de Breet-prijs voor het beste openbare examen. In 2008 begon ik mijn conservatorium studie aan het conservatorium te Maastricht waar ik lessen volgde bij Robert Szreder. Na mijn bachelor opleiding heb ik ook mijn Master in Maastricht gedaan en in 2014 succesvol afgerond. Tijdens deze master volgde ik lessen bij mijn vaste viooldocenten Robert Szreder en Piotr Jasiurkowski.
Ook heb ik masterclasses gevolgd bij Guido De Neve te Antwerpen. Op dit moment ben ik viooldocente in Eindhoven, en speel ik in diverse ensembles.

Naast klassieke muziek richt ik mij ook op lichte muziek.
Voor meer informatie kunt u naar mijn website: vioolbreda.com

Jongens en meisjes

Waarschijnlijk heb je op tv wel eens een orkest gezien. In een orkest zitten vaak heel veel violen.Dat klinkt wel erg mooi. Lijkt het jou leuk om dat ook te leren? Dat kan.We beginnen dan met op losse snaren strijken en tokkelen. En na een tijdje kan je ook je vingers op de snaren zetten, zodat je bijvoorbeeld een leuk kinder- of sinterklaasliedje kan spelen.

Je kunt ook eerst een proefles krijgen.
Je kunt je mailtje sturen naar muziekcoordinator.
Een bezoekje aan mijn website

Tot ziens en groetjes van
Juffrouw Marie